Akkapaha laittoi minut tosi pahan haasteen eteen; olisi mietittävä omalta kannalta sopivia kursseja kevään kansalaisopiston tarjontaan. Tämän kevään kurssit taitaa olla jo sovittu, mutta kohta alkaa uusien kurssien suunnittelu ja siinä tämä kyllä voipi olla avuksi. Tämän vuotinen kausikortti on juuri ja juuri kannattanut, mutta  ensi vuonna toki kaikkiena, varsinkin naisihmisten, kannattaa se hankkia. Toivottavasti nämä kaikki sopivat ohjelmaan:

1. Lupasin mennä Akkapahan kanssa" Pienpuhumise puuhakurssil. Siel oppii sujuvast haastamaa kaike tarpeellise ruuvalaitost, sisustamisest sekä julkkiksii tekemisest. Nyt pärjää kaikil kekkerlöil eikä ennää tarvii istuu tuppisuun ies naisvaltase työpaikan kahvipöyväs." Näin Akkapaha mainosti kurssiaan. Se on kyllä minulle erittäin tarpeellinen, sillä puolen vuoden eläkkeellä olon ja useiden vuosien töistä poissaolon jälkeen ei osaa enää aukaista suutaan kuin lusikalle. Se taas vaikeuttaa sopimaan entisiin vaatteisiin ja vaikeuttaa entisestäänkin harvoja sosiaalisia kontaktejani.

2. Muistikurssi olisi vallan tarpeellinen eilis illan ja tämänkin aamun tarpeita ajatellen:. Luettuani tämän meemin Akkapahan blogista aivoni alkoivat raksuttaa kiivasta tahtia. Kurssi toisensa perään hypähteli ideoivissa aivosoluissani klo 24:00 - 02:30 välillä. En muistanut nääs nukkua, aivoni työskentelivät kiivaasti ja teetä sekä voileipää kului ehkä enemmän kuin sallitun määrän. Se oli todella virkistävää puuhastelua, hankaluus on vain siinä että nyt en niistä eilistä kurssisuunnitelmistani muista mitään. Hyvämuistinen olisi varmaan pannut ne kaikki paperille, tai vielä parempi laittoi ne tietokoneelle. Minä hataramuistinen en muistanut sellaisia välineitä olevan olemassakaan. Ehkä vielä tärkeämmän asian muistuttaisi tässä vaiheessa armas mieheni, joka sanoo minun hukkaavan kaiken käsistäni pois laskiessani. En muista missä on avaimet, rahapussi, sukkapuikot ( varsinkin se viides), sähkölasku, lottokuponki, palautettavat lainastokirjat ym. ym. ym. niistä voisi kirjoittaa oman bloginsa.
Ehkä voisin tälle kurssille ottaa miehenikin mukaani ( ei siksi, että hänellä olisi huono muisti, sillä minähän olen hukannut hänen sukkansa, solmionsa, ruuviavainen, vasaran, sähkösahan, veneen tapin ym.ym.) vaan muistuttamaan minua kuinka tulisi muistaa.

3. Miesten tärkeiden työkalujen tunnistamiskurssi
"Tuotko minulle sieltä työkalupakista, siitä ruskeasta, rälläkän" kutsuu armas mieheni. Ja minä juoksutan viimein, käytynäni läpi kaikki viisitoista ruskeaa työkalupakkia,  oikean aseen ja saan kuulla " Eihän tämä ole rälläkkä vaan akkuporakone". Sitten hän kutsuu minua tuomaan temmin ja saan kuulla tuoneeni piikin. Ruuviavain on vaihtunut poraksi ja sähkösaha moottorisahaksi, hiekkapaperin kyllä jo tunnistan, mutta en sen oikeaa paksuutta. Maalipurkki vaihtuu lakkapurkkiin ja jiirisaha saa minut raapimaan muutenkin harvat hiukseni päästäni. En tiedä löytyykö toista näin tietämätöntä naisihmistä, mutta ehkä jonkinlaisen kurssin tarvetta olisi toisillakin.

4. Kalastusverkkojen lasku-, nosto- ja huoltokurssi
Ehkä tämä kurssi on minulle kolmekymmentä viisi vuotta jo liian myöhään. Kokemuksen rintaäänellä voisin sanoa, että se pitäis järjestää ennen parisuhteen solmimista kaikille niille nuorille naisille, jotka haksahtavat kalastusta harrastavaan mieheen. Sille samalla kurssille voisi järjestää opetusta soutamisesta ja huopaamisesta.

5. Itsensä monistamisen kurssi
Voi miten monena sitä naisihminen suap elläissään olla. Eikö olisi jo tarpeen pitää kurssi, jossa neuvottaisiin kuinka moneen paikkaan voisi keritä yhtä aikaa. Kurssin jälkeen minäkin voisin rauhassa itsua netissä iltakaudet, kun toinen osa minusta hääräisi alakerrassa tiskien ja ruoanlaiton kanssa, yksi osa köllöttäisi ukkokullan kainalossa,  yksi osa kutoisi sukkaa ja yksi kävisi kirjastossa tai kylässä tai ruokaostoksilla. Monistettujen Palgojen välillä työt vaihtuisivat tai joka työlle monistettaisiin oma tekijänsä. Niin ei lumen luonti, saunan lämmitys, verkoilla käynti ym mieltä virkistävä homma kävisi liian yksitotiseksi.

6. Kuinka tulla hyväksi anopiksi ja/ tai mummiksi kurssi
En ehkä tarvitse kyseisiä kursseja koskaan, mutta kurssin käytyäni osaisin paremmin arvostella ja kiitellä niitä naisia jotka ovat jo edellä mainitut arvonimet jo saaneet. Itselläni ei ole edes omakohtaista kokemusta omasta anopista tai äidistä anoppina. Yhden ainoan pojan äitinä miniä anoppisuhde vähän pelottaa ja arveluttaa. Varsinkin, jos miniä kaataa minun syykseni kaiken pojan oppimattomuuden tiskauksen, siivouksen, kalsareiden ja sukkien etsimisen ja ruokailutottumusten suhteen. Edellä mainitun Kalastuskurssin minä kustantaisin miniälleni heti.

7.Karjalankielen kurssin haluaisin aivan ehdottomasti kansalaisopiston tarjontaan. Se kuuluisi jokaisen tällä paikkakunnalla asuvan yleissivistykseen. Samalla voisi suorittaa Savon kielen kuullun ymmärtämisen kurssin, sillä vastuuhan on aina kuulijalla.

8. Ikonin teko ristipistoilla olisi yksi kurssihaaveistani.

9. Tietokone englanti olisi kertauskurssin arvoinen asia. Moni paikka netissä jää tutkimatta ja moneen mielenkiintoiseen paikkaan rekisteröitymättä huonon englannin kielen taitoni vuoksi. Virheilmoituksista joudun soittamaan pojalle, veljelleni tai Iidamarin miehelle ja anomaan käännösapua.
 Neulonta ja virkkaus englanti olisivat myös tuiki tärkeitä kurssin aiheita.

10. Viimeisenä vaan ei vähäisempänä on Kuinka taitella muovipussit ja muovikassit kurssi. Osaan tasan tarkkaan kaksi tapaa: sen jossa muovikassi kieputetaan epämääräiseksi mytyksi kassin tai taskun pohjalle ja sen missä se taitellan kolmioksi, joka minulta tahtoo vielä purkaantua. Uskon kuitenkin , että he jotka taittelevat lautasliinoja mitä uskomattomimmiksi luomuksiksi olisi muovikassi/pussi rintamalla uutta annettavaa. Kuinka ihanalta näyttäisikään kun kaupassa vetäisisin kassistani joutseneksi taitellun muovikassin tai ojentaisin roskapussiksi tarkoitetun pussin miehelleni kalan muotoon taiteltuna. Samalla näitä voisi pitää huoneessa tai keittiössä koristeena, eikä piilottaa jonnekin kaappien perukoille.Elämästä tulisi paljon haasteellisenpaa näin.

Haaste tähän meemiin on tällainen:
Haaste kuuluu:Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua, ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua.

Ja minä haastan mukaan seuraavat henkilöt: Amman ja Annen, TuuliS, Mutsikka ja Maarunen