Eilen, lauantaina, oli Kuopiossa kihinää. Wille-piispa vietti syntymäpäivään (60v) . Seurakuntien luottamushenkilöitä, ympäri hiippakunnan, saapuivat häntä onnittelemaan. Mekin, ystäväni  Iidamarin kanssa, pääsimme piispan vieraiden muassa shoppailemaan. Kauppatori oli täynnä, nuorta ja vanhaa piällysmiestä ja -naista ja liveorkesteri soitti tahtia pelletaitureille. Torin laidalla pintteli Kuopio-maratonin osannottajat, kansan hurratessa katujen varsilla. Olimme siis mukana viettämässä savolaista lauantaita.

Ensimmäiset kaupat tehtiin, kun löysimme, nopeasti kuivuvaa ja kulutusta kestävää, kynsilakkaa. Iidamrin kaipaamia kenkiä ei löytynyt, mutta housu- ja hamekangasta kylläkin. Optikko korjasi ystäväni silmälasin kehykset paremmin sopiviksi ja minä tiirailin, siinä odotellessa, maratonilla juoksivia, sutjakoita miehiä. Aviomiestä varten sanottakoon, että omat lasini olisivat olleet puhdistuksen tarpeessa, joten en nähnyt juurikaan selvästi.

Eräältä sivukadulta löytyi pieni ompelu- ja lankakauppa ja mukaan tarttui (kassan kautta) muutama kerä tarjoushintaisia lankoja. Lupasin tehdä Iidamarille Salomonin solmuilla huivin punakirjavasta "nypylälangasta". Kaksi kerää Marks&Kattens Mixat ja huivista tuli 155 cm pitkä ja 20 cm leveä (pingottamatta), virkattuna n:o 5 koukulla. Langassa on 63 % akrylia, 32 % villaa ja 5 % polyesteriä.
173991.jpg
173992.jpg
Solmu ei oikein aukea tällä langalla, mutta muuten siitä tuli kivan tuntuinen.

173995.jpg
Minua houkuttivat nämä farkunsiniset langat, joiden koostumuksena puuvilla-pellava-akryli. En oikein tiedä, mitä näistä tulee?

Shoppailumme oli jotenkin nihkeää; ilma oli hiostava, pukukopit liian pieniä (tai me liian isoja, kuten aina) ja väsymys vaivasi. Tosi iso puute oli Kuopion kaupoissa se, ettemme löytäneet aikuisten miesten, kunnollisia alkkareita. Nuorisomuoti oli valloittanut tämänkin tuotteen. Ehdotankin tässä  Iidamarille, että voisit perustaa miesten alusvaateompelimon. Meiltä tulisi heti ensimmäiset tilaukset.

Kotimatkalla virkkasin toisen puolen huivista valmiiksi, samalla kun kuuntelin piispan juhlaseminaarin kuulumisia.