Tietokoneeni temppuili: käynnistyksen jälkeen kuvaruutu pimeni eikä masina suostunut enää yhteistyöhön ollenkaan. Velipoika otti koneen tarkempaan tarkisteluunsa. Perjantaina yllätti ukkonen, särkien nettiyhteydet ja käsityölamppuni muuntajan. Tunsin kummasti vieroitusoireita, kun en päässytkään Ihan Itseen tai muille käsityösivuille. Nettiriippuvuus on ilmeinen.

Ei aina niin huonoa, ettei jotain hyvääkin tapahtuisi; sanoivat vanhemmat ja viisaammat. Tyhjensin kompostorin talvea varten. Nautin oikein, mustan ja lämpimän jätteen lapioinnista kompostorin uumenista. Mietin, että voisin pestautua maataloon lannan levittelijäksi. Siinä saisi tuska ja ahdistus kyytiä, lapion heiluessa lantakasalla. No, haaveilla saa, mutta todellisuus on toisenlainen. Voimani tyssäsivät tuohon yhteen ja ainoaan kottikärrikuormalliseen. Sen levittäminen marjapensaille kävi jo työstä, nivelrikkoisille selälle ja polvilleni. Omat pihatyöni ovat surkeassa jamassa ja minä vain haikailen vieraiden töille.

Lauantaina satoi kuin saavista kaataen. Teimme ystäväni Iidamarin kanssa retken tattimetsään. Emme löytäneet jälkeäkään sienistä, mutta sade kirkasti luontoa ja keskustelu mieltäni. Kaikella on tarkoituksensa; lähdin matkaan hyvin empien, mutta palasin takaisin mieleltäni hieman valoisampana.
Kotona lämmittelin hieman leivinuunia. Puoli pesällistä halkoja sai lämmön jo hieman kohoamaan uunin kyljessä. Neuloin valmiiksi myös villasukat, nyt ihan itselleni. Lankan on sinikirjava Regia.
183653.jpg

Sokokselta tarttui käteeni Punainen Nalle Colori. Aloitin siitä Haruha huivin.
183651.jpg

Huivin mallina on kaunis lehtikuvio, joka on Ullan haruha pitsineuleesta ideoitu ja modidioitu. Kuvio näytti helpolta tehdä, mutta en oppinut sitä ulkoa ennekuin olin tehnyt pitkälti toista metriä. Huomenna saan varmaan huivin jo pingotukseen ja kuvan siitä valmiina.