Joulukuun ensimmäisenä on Oskarin nimipäivä. Meidän suvun teräsvaari oli ukki-Oskari, joka eli 95 vuotiaaksi. Annoimme pojallemme kolmanneksi nimeksi Oskari, ja näin hänestä tuli isoukkinsa kaima. Joulukalenterin ensimmäinen luukku avattiin Oskarin päivänä . Pojan ollessa pieni, sai hän ensimmäisestä kalenteriluukusta aina jotain mieluista. Nyt ovat joulukalenterit siirtyneet suvun nuorempien käyttöön.
Minä itse kyllä ostan, joka adventin ajaksi, oman adventtikalenterin. Tavallisesti se on ollut partiolaisten myymä, mutta tänä vuonna en ehtinyt sitä saada. Siinä on aina selvästi näkyvissä neljä adventtisunnuntaita ja itsenäisyyspäivä. Nyt tyydyin Martta Wendelinin kuvin painettuun kalenteriin. Ensimmäisestä luukusta löytyi hiihtävä lapsi.

Tänään saapui kirje, josta löytyi punainen sydän ja kortti "Anna hyvän kiertää" Iloista Joulun odotusta! t. Satu U. Tontun jäljet johtavat tänne. Kiitos Satu! Tuon sydämen innoittamana minäkin kasasin huovutusvilloja ja kenties huomenna syntyy jotain jouluista.

283047.jpg

Postissa tuli myös tämä:

283066.jpg

Taidan laittaa sen pukinkonttiin; mieheni ja minun yhteiseksi lahjaksi. Selasin sitä pikkuisen ja luulen, että siitä löytyy mukavaa askartelua meille molemmille kevättalven päiviksi.

Olen potenut koko päivän taas kummaa ahdistusta. Iltamassa päätin lähteä ulkoilemaan ja pistäydyin samalla erään opettajaystäväni luokse. Käynnistäni oli sovittu jo alustavasti eilen, kun ystäväni kutsui minut iltateelle. Siellä oli yllättäen myös toinen opettajaystäväni ja heidän kanssaan rupatellessa pystyin lähes unohtamaan sisälläni jylläävän tuskan. Sain kotiin lähtiessäni mukaani pienen paketin, jonka sisätä löytyi tällainen yllätys:

283072.jpg

sydänmuki, tonttu ja joulukoriste. Tänään on ollut todella joulukuinen tunnelma. Lähdenkin sytyttämään kynttilän keittiön ikkunan eteen, vielä ennen nukkumaan menoa.

" Hyvää yötä ja jouluenkeleitä!"