Kävin nimittäin aamuisella uintireissulla vesisateessa. Ensin toki juoksin kylpylässä tunnin ja voimistelin, sekä saunoin. Tänä syksynä olen uskaltanut jatkaa uintikautta järvessäkin näin syyskuun puolelle. Jalkapöytiä ja kämmeniä palelsi kohtalaisesti, mutta muuten tuntui hyvältä. Uinnin jälkeen tohdin ottaa vielä kylmän suihkun. Työkaverini on houkutellut minua avantouintiin, saas nyt nähdä kuinka intoa ja ennenkaikkea uskallusta riittää.

Viinimarjat ovat mehustettu ja pakastettu, mutta karviaiset odottavat vielä kerääjää. Olen yrittänyt syödä niitä ja kerätä ystävillekin, etti tarvitsisi käydä säilömään. Ne eivät mielestäni onnistu hillona, eikä pakastettuna ja mehukin on aika tuhtia.
Pihlajanmarjat ovat tänä syksynä aivan upeita ja niitä yritän ensi pakkasten jälkeen  kerätä purkitettavaksi. Säilön niitä vain sokeriliemeen ja syön sitten jäätelön tai juustoleivän kanssa. Vesi herahti oikein kielelle, pelkästä ajatuksesta. Pihlajanmarjamehu ja -hyytelö olivat isäni herkkua, ja hän jaksoi etsiä aina parhaimman makuiset marjapihlajat ja odottaa myös kunnon pakkaset, ennen marjojen keräämistä. Minä taas joudun usein tyytymään siihen mitä sattuu linnuilta pihlajiin jäämään.
177771.jpg

177772.jpg