Ihan ensin, silmästäni löytyi lasiaisen irtautuminen verkkokalvolta. Se on kuulema hyvinkin yleistä eli silmäkin rappeutuu iän myötä. Verkkokalvo näytti kuulema ehyeltä. Nyt vain tarkkaillaan tilannetta, eli jos ilmaantuu nokisadetta näkökentässä tai varjoja niin äkisti takaisin keskussairaalaan.

Tänään leivotaan karjalanpiirakoita yhdessä työkaverini/ avantokaverini kanssa. Keitin eilen illalla sydänpuuron valmiiksi ja kattilan kanssa sitten vieraisille. Vaatetustoivomus: mahdollisemman kevyttä ja vilpoista, sillä vuolukiviuunia on lämmitetty useaan kertaan perättäisinä päivinä..

Karjalanpiirakoiden paisto on perinne suvussamme, jonka minä olen melkein osaltani katkaissut. Lapsuuden kodissani paistettiin piirakat aina juhlapyhiksi, aattona. Noustiin aikaisin; klo 4 lämmittämään uunia ja ajelemaan piirakan kuoria. Mummolassa piirakat valmistuivat melkein joka lauantai ja sunnuntaiaamuna mummo paistoi vielä sultsinoita aamiaiseksi. Minä olen useimpana jouluna tilannut piirakat muualta. Tämä joulu on nyt poikkeus eli ajellaan ja rypytetään piirakat itse.

Piirakat olivat valmiita klo 13 eli aikaa meni 2,5 tuntia. Teimme riisiohratäytteellä, riisitäytteellä ja perunatäytteellä. Uuni paistoi erityisen hyvin, joten kuorista tuli rapsakoita.