Jouluaatto sujui kerrankin kiireettömästi. Kinkku otettiin uunista noin kuuden maissa.Kävin aamulla klo 7-9 vesijuoksussa ja avannossa. Kuusi koristeltiin aamupäivällä ja riisipuuro kypsyi siinä samalla. Puuron jälkeen minua alkoi nukuttaa, niin että nukuin joulurauhan julistuksen ohi. Radiosta kuului joululauluja ja kinkkua naposteltiin välillä piirakoiden kanssa.
1166916.jpg

Iltapäivän hämärtyessä kävin mieheni kanssa hautausmaalla. Mieheni jaksoi kävellä isän ja äidin haudalle, josta kääntyi pois. Itse kiersin tutun lenkin: kummipojan, tädin, mummin ja ukin sekä sedän ja serkun ja hänen äitinsä haudan kautta.
Saunan lämmitysvuorossa oli serkkuni. Sytyttelin ulos kynttilöitä, jotka sammuivat illan vesisateessa. Lahjat aukaisimme saunomisen jälkeen.

Jouluaamuna kävin serkkuni kanssa joulukirkossa. Kotikirkkoni on avara ja korkea ja niin oli myös joulukuusi joka koristi kuoriosaa. Kirkkokuoro lauloi ja vt.kirkkoherra saarnasi joulun ihmeestä. Muistelimme serkkuni kanssa lapsuusaikaa, jolloin kirkon yli 2000 istumapaikkaa oli täynnä ja loput joulukirkkovieraista seisoi kirkon käytävillä.
Joulupäivänä ei meidän perheessä yleensä vierailla missään, mutta nyt teimme poikkeuksen ja kävimme veljen perheen luona syömässä jouluaterian.
Tapaninpäivänä olimme kotona lueskellen ja syöden. Ehdin myös käydä suosikkiblogini lähes läpi.

Aatonaattona satanut lumi peitti maan vielä aattonakin, mutta sen jälkeen on lumet vain sulaneet.