Kurssi on ohi, mutta laukut ovat vielä purkamatta. Mukana oli tietysti tavaraa yli tarpeen, kuten aina. En osaa varata esim. vaatteita normaalia tarvetta varten, vaan kerään mukaan lähes koko omaisuuden. No autossa ne kyllä kulkevat, vaan purkaminen onkin sitten tympeää.

Kurssilta tuli paljon tietoa, mutta vertaistuki jäi vielä tuntemattomaksi. Kahden vuorokauden kurssilla ei enää ehdi ihmisiin tutustua. Päivät olivat niin pitkiä klo 8-19, että illalla oli kypsä jo omaan rauhaansa. Pidemmältä kurssilla voisi enemmän keskustella toisten samaa kokeneiden kanssa.

Neuloin koivunlehtishaalia joka luennolla. Sen pituus on vasta 74 cm ja aloitin sen jo huhtikuussa. Kuinka se voikin edetä niin hitaasti? Ei puhettakaan, että saisin sen täksi jouluksi valmiiksi.

Bomban ja Kalevanhovin myymälöissä oli mitä ihaninta kasvivärjättyä lankaa; kanervan punaista, keltaista ja vihreää. Samoin molemmista löytyi sinistä, punaista ja oranssia pätkävärjättyä lankaa. Olisin saattanut istua ja ihastella niitä lankoja vaikka kuinka kauan. Ihmeiden aika ei ole kuitenkaan ohi: jätin langat ostamatta.

Kurssilla oli eräs rouva, jonka ulkokäyttöön tehty viitta oli kaikkien ihastelun kohteena. Se oli tehty kahdesta vanhasta viltistä, jonka päälle oli neulahuovutettu isoja kukkia, lehtiä ja varsia. Kaula-aukkoon oli neulottu resori. Viitta oli todella upea! Samoin  hänen sisällä pitämänsä ponchot olivat omin käsin virkattuja ja kauniita.