Kun viisaat itämaasta
luo seimen saapuivat,
he tiedon kuninkaasta
ja tähden tunsivat.
Nyt meitä sanan tähti
johdattaa luoksesi.
Se taivaastasi lähti
valoksi, oppaaksi.

Loppiaista on vietetty ennen vanhaan jouluna, nyt se päättää meidän jouluaikamme. Minullakin on edessä "vaikea" tehtävä; riisua joulukuusi pois koristeista. Joka loppiainen se on yhtä vaikea ja yritän saada sille aina lisäaikaa. Mies on vain asiasta aina eri mieltä ja viimeistään huomenna saa joulukuusi lämmittää meidän uuniamme.

1188282.jpg

Olin muutaman päivän ajan Jyväskylässä. Ajelimme poikani kanssa hänen opiskekukaupunkiinsa uudenvuodenpäivänä ja eilen palasin yksin kotiin. Olin tosi ylpeä itsestäni, että sain tehtyä noin pitkän matkan ja selvisin kaupungistakin ulos yksin. Pojan kanssa tosin ajettiin alkumatka Kuopion tien alkupäähän kertaalleen kahden ja vietyäni hänet pois suunnistin yksin kotiin. Hyvä minä n.280 km takanapäin.

Tänne on tullut taas talvi. Jänis lepäili aamun meidän karviaismarjapensaan alla valkoisessa turkissaan. Eipä sitä kuvasta juuri huomaa. Vasemman puoleisen marjapensaan oikealla puolella on valkoinen möhkäle tämä pihajäniksemme. Vein lintulaudalle siemeniä ja jänis pötki naapurin pihalle piiloon.


1188318.jpg

Pakkanen on kuurannut puut ja auringon paisteessa ne loistavat kultaisena.


1188342.jpg

Jouluruusu on ihme kyllä vielä hengissä ja aukaissut muutaman uuden kukankin. Alalehtiä on muutama kuollut pois. Jospa se jaksaisi kasvaa tämän kevään ja saisin sen kesällä ulos.

1188371.jpg

Iidamarilta saamani orkidea aukaisi jälleen kukkansa jouluksi. Nyt siinä oli vain kaksi nuppua, mutta kukat ovat sitäkin kauniinpia. Kiitos ystäväni!

1188380.jpg