236939.jpg

Ulkona tuiskuttaa: tiheä valkoinen pyry ja maa on valkoisenaan. Omaani ja lukijain mieltä piristäköön kesäinen orvokkikimppu. Nyt kesä on enää muistoissa ja onneksi myös kuvissa. Mieheni ihmettelee, miksi kuvaan jatkuvasti kukkia. Ne ovat yksi elämäni voimanlähteistä.

Suunnittelin tälle aamulla metsäretkeä. No suunnitella aina saa, mutta kun on sairas ja muutenkin laiska jää suunnitelmat toteutumatta. Eihän tuohon pyryyn uskalla nenäänsä pistää.

Eilinen päivä oli raskas. Yritin hoitaa asioitani, niitä vastenmielisimpiäkin. Kävin työpaikalla, kelalla, terveyskeskuksessa, taas työpaikalla, kirjastossa ja kaupassa. Työpaikalla tapasin esimieheni, joka oli kutsunut minut keskusteluun. Työvoimatoimisto oli vailla esimiehen todistusta, ettei työnanatajalla ole tarjota minulle, minun tämänhetkistä työkykyäni vastaavaa työtä. Samalla tutkailtiin kirkkolakia, jonka 8 § sanoo seuraavaa: "työntekijä on velvollinen eroamaan virasta, jos hänen työkykynsä on sairauden, vian tai vamman takia olennaisesti ja pysyvästi heikentynyt ja hänen oikeutensa työkyvyttömyyseläkkeensä on selvä." Kunpa lääkärini ymmärtäisi, ettei minusta ole työhön palaajaksi. Itsestäni tuntuu siltä, ettei työpaikka todellakaan ole oikea paikka ainakaan tässä tilanteessa. Verenpaine ja pulssi kohosivat varmasti huippuunsa. Näen sieltä jatkuvasti painajaisia ja asiakastyö edelleen ahdistaa.
Sain työpaikalla kuulla, että minulle on saatu sijainen. Henkilö on minulle entuudestaan tuttu työkaveri, jolla hommat tulevat varmasti hoidettua. Hän on paras mahdollinen henkilö virkaani.

Huomenna on suunnitelmissa Joensuun reissu. Siellä on tänään ja huomenna Taikasormet-kädentaitomessut. Uimakaverini on lähdössä sinne omalla autollaan ja pääsen siinä samalla kyydillä. Ilmakin on kenties selkeämässä huomiseksi, niin ainkin Farmit.net lupasi.

Tässä kuvia tämänhetkisestä ilmanalasta. Pyry ei oikein näy, mutta naapurin kivijalasta saa jotain viitteitä säästä.

236986.jpg

236991.jpg