329817.jpg

Ritarinkukka avasi kukkansa vasta joulun jälkeen. Minusta tämä kasvi kuuluu ehdottomasti jouluun. Minulla on useita "amarylliksen" mukuloita kellarin rapussa, mutta yksikään niistä ei suostunut työntämään kukkanuppua jouluksi. Kaksi niistä kukki jo syksyllä. Liekö mukuloissa enää voimaa? Pitänee istuttaa ne uuteen multaan ja yrittää houkutella niitä sillätavoin uuteen kasvuun.

329824.jpg

Punainen joulutähti on jokavuotinen lahja näkövammaisten kerhon sihteeriltä. Niinpä sain sellaisen tänäkin vuonna, vaikka olin itse sairaslomalla. Näkövammaiset ovat kuulema kovasti kaivanneet minua jo kerhoonsa. He ovat erittäin aktiivisia osallistujia niin kerho-, leiri- kuin retkitoimintaankin. Näön menetys ei ole heitä masentanut, ei ainakaan kovin pitkäksi aikaa. He pitävät huolta toinen toisistaan ja kantavat myös minua rukouksin. Kiitos siitä!

329834.jpg

Hyasintit tai hajusintit niinkuin veljeni niitä kutsuu ovat olleet suurimman osan aikaa ulkoeteisen ikkunalla. Tuo niiden tuoksu tai haju, kuka mitenkin sitä kutsuu, on liian voimakas sisätiloihin. Nostin ne kuitenkin kuvattavaksi keittiön pöydälle. Yritän saada nuo kasvamaan kevääseen asti ja istuttaa ne sitten ulos. Ehkäpä ne innostuvat kukkimaan uudelleen, ensi kesänä, kukkapenkissä.